Υπηρεσίες
 

 

Εγκυμοσύνη

 
 
 
 
 
 
Κάθε γυναίκα, στην περίοδο της εγκυμοσύνης, βιώνει ιδιαίτερες στιγμές. Από την πρώτη κιόλας ημέρα -μέχρι και την τελευταία- τόσο η σωματική & ψυχολογική κατάσταση της εγκύου περνάει από διάφορα στάδια και η γυναίκα χρειάζεται υποστήριξη σε ιατρικό επίπεδο αλλά και από το οικογενειακό / φιλικό της περιβάλλον.

Η περίοδος αυτή είναι μία μοναδική εμπειρία για τη ζωή κάθε γυναίκας και θα πρέπει να την απολαύσει όσο περισσότερο μπορεί. Δίχως να φτάνουμε σε υπερβολές και ακρότητες, η έγκυος πρέπει να γνωρίζει ότι είναι αρκετοί οι κίνδυνοι αλλά και οι προφυλάξεις που πρέπει να πάρει. Οι ρυθμοί της ζωής μιας εγκυμονούσας μπορούν να συνεχιστούν κανονικά.

 
 
 
 
Απλά βήματα για μία ήρεμη εγκυμοσύνη:
 

 
 
 
 
 
Θα πρέπει να γίνει διακοπή του καπνίσματος, και παράλληλα να αποφεύγετε και τους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει αρκετός καπνός.
 
 
 
 
 
 
 
 
Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση του αλκοόλ. Βέβαια, δεν πρόκειται να σας βλάψει ένα ποτηράκι κρασί ή μπύρα την εβδομάδα.
 
 
 
 
 
 
 
 
Προσέχτε τις απότομες κινήσεις, σκυψίματα, τεντώματα και βαθύ κάθισμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο ντεκαφεϊνέ είναι καλύτερη επιλογή αν πρόκειται να πιείτε καφέ. Ο ελληνικός και ο γαλλικός καφές επιτρέπονται, αλλά χωρίς βέβαια να το παρακάνετε.
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα φρούτα και τα λαχανικά θέλουν προσοχή και πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα. Όταν πρόκειται να φάτε εκτός σπιτιού, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις πράσινες σαλάτες και ότι δεν ξεφλουδίζεται ή βράζεται.
 
 
 
 
 
 
 
 
Καθώς τον τελευταίο καιρό το σούσιείναι πολύ διαδεδομένο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση για οποιοδήποτε ωμό ψάρι.
 
 
 
 
Τέλος, καλό είναι να ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή, να αποφεύγετε το άγχος & το στρες, να μην κουράζεστε υπερβολικά και να μην παραλείπετε / αναβάλετε τα ραντεβού σας με το γυναικολόγο σας.